Denne granola er primært sødet med moden banan, hvilket udover at give en rigtig fin smag, også gør en den bliver lidt mere chunky, hvilket også er ret lækkert. Hvis du er mere til granola uden banan så prøv honningristede granola eller granola med kokos, cashewnødder og chokolade.

Banangranola 

  • 3 modne bananer 
  • 4 spsk kokosolie
  • 4 spsk dadelsirup (eller anden sirup, kan også udelades)
  • 1,5 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme 
  • 1 knsp salt
  • 50 gr sesamfrø
  • 50 gr græskarkerner
  • 300 gr grovvalsede havregryn
  • 150 gr Nødder (jeg brugte mandler, cashewnødder og hasselnødder) 

Blend bananerne i fx en minihakker til der ikke er stykker af banan. Smelt kokosolien i microbølgeovnen og bland den med bananpureen, tilsæt også sirup, kanel, kardemomme og salt til blandingen, og rør rundt.  Hak nødderne groft og bland nu havregryn, nødder og kerner med bananblandingen, til at det hele er godt fordelt. Fordel blandingen godt på en bageplade med bagepapir, og bag den ved 160 gr. I 40-50 minutter, vend og rør rundt flere gange undervejs. Granolaen er færdig når den er gylden, lad den herefter køle helt af og opbevar den i en lufttæt beholder. 

Hvis ikke granolaen er sprød når den er kølet helt af, kan man bage den en smule mere, til at det sidste af væsken er fordampet. 

Hvis ikke granolaen er sprød når den er kølet helt af, kan man bage den en smule mere, til at det sidste af væsken er fordampet. 

Share

One Reply to “Banangranola”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.