
Disse små sliders er inspireret af de vietnamesiske banh mi som vi spiste mange gange på vores tur til Vietnam. Banh mi sandwich kan være fyldt med mange forskellige former for fyld, men denne burgerudgave er fyldt med krydret svinekød. Svinekødet kan sagtens skiftes ud med fx hakket kylling. Til disse sliders har jeg brugt denne opskrift på burgerboller.
Opskriften passer til ca 15 sliders.
Krydret svinekød
- 400 gr hakket svin
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 0,5 rød chili
- 2 spsk sukker
- 2 spsk fiskesauce
- 1 æg
- Lidt salt og peber
- evt. 2 spsk neutral olie til stegning
Hak forårsløg, hvidløg og chili helt fint. Bland alle ingredienserne til en fars, og form den til små bøffer, jeg fik ca. 15 bøffer ud af denne portion. Steg bøfferne på ved middel-høj varme et par minutter på hver side, på en grill eller på en pande med olie.
Let syltede grøntsager
- 2 store gulerødder
- 0,5 agurk (eller kinaradise)
- 1 dl eddike
- 0,5 dl sukker
- 1 tsk salt
Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Varm eddike, sukker og salt i en gryde, tilføj grøntsagerne og lad det trække i den lune syltelage i mindst 30 min. Hvis ikke lagen dækker kan man vende rundt i grøntsagerne en gang i mellem.
Rødkarry mayo
- 1 dl mayonnaise
- 1 spsk rød karry
Rør den røde karry godt ud i mayonnaisen.
Servering
- Koriander
- Burger/slidersboller
Saml burgerne med mayonnaisen, bøfferne, de syltede grøntsager og friske koriander.

One Reply to “Banh mi sliders”