Havregrød er altid en rigtig god morgenmad, især hvis man laver en lækker variant eller topper den med en masser af gode ting. Denne udgave er lidt mellemøstligt inspireret, grøden er med smag af både kakao, kardemomme og dadler, toppingen består af tahin, dadelsirup, granatæble og friske figener.

Chokolade havregrød 

 • 2 dl grovalsede havregryn 
 • 3,5 dl vand
 • 1 dl mælk
 • 1 nip salt
 • 2 spsk dadel sirup 
 • 2 spsk kakaopulver
 • 1 knsp kardemomme 

Bland ingredienserne i en gryde, giv det et opkog, og lad det simre i 10-12 min under låg.

Toppings

 • 2 friske figener
 • 1/4 granatæble 
 • 2 spsk tahin
 • 2 spsk dadelsirup

Skær figenerne ud i mindre stykker, og befri kernerne fra granatæbler. Anret grøden og top med figener, granatæblekerne, tahin og dadelsirup

Hvis man ikke har dadelsirup kan det erstattes af fx honning. 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.