Dhal er en super nem, hurtig og sund hverdagsret. Særligt i de lidt koldere måneder er det ekstra dejligt med en varm krydret ret til aftensmad. Det kan være både den traditionelle udgave eller én som denne med lidt lidt ekstra grøntsager i.

Retten er i sig selv vegatarisk, men hvis du har lyst kan du sagtens servere med et stykke stegt fisk ovenpå, fx torsk eller anden hvid fisk.

Dhal til 4 personer

  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk garam masala
  • 1 knsp stødt kanel 
  • 1 knsp stødt chili
  • 1 spsk olie 
  • 2 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 3 dl rødelinser
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 6 dl grøntsagsbouillon (eller vand)
  • 3 (store) gulerødder
  • ¼ spidskål
  • 2 dl kokosmælk
  • Salt

Toppings til servering 

  • yoghurt eller cremefraiche
  • friske koriander
  • finthakkede forårsløg
  • Chilisauce eller chiliflager

Hak løg og hvidløg fint. Steg det ved middel varme i olien i en tykbundet gryde i et par minutter, tilsæt derefter krydderierne og steg videre et par minutter. 

Skyld linserne i koldt vand og riv gulerødderne groft på et rivejern. Kom linser, tomater, bouillon/vand, kokosmælk og gulerødder op i gryden sammen med løgene og krydderierne og lad det hele simre under låg i 30-45 min. Snit spidskålen fint og kom det op i dhalen og lad det koge med i et par minutter mens du smager den til med salt.

Server med yoghurt/cremefraiche, friske koriander, finthakkede forårsløg og evt. chilisauce eller chiliflager.

Share

One Reply to “Dhal med grøntsager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.