
Dhal er en rigtig god varm og krydret ret, som er relativ nem og hurtig at lave. Man kan både servere den for sig selv som en gryderet toppet med raita og serveret med naan brød til som her. Man kan også servere den som en del af flere indiske karryretter serveret med ris og chapati. Du kan også lave en udgave af dhal med grøntsager.
Opskriften passer til 4-6 portioner
Dhal
- 5 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 spsk olie
- 300 gr røde linser
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 tsk koriander
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 spsk karry
- 1 knsp kanel
- 1,5 spsk spidskommen
- 1 knsp nellike
- 1,5 spsk frisk ingefær
- 2 dåser tomat
- 8 dl vand
- 2 dl kokosmælk
Hak løg og hvidløg fint. Steg dem ved middel temperatur i olien i en stor gryde i et par minutter, tilsæt alle krydderier og lad dem også stege med 1 minuts tid, til det et blevet “ristet af”. Tilsæt de røde linser, tomat, vand og kokosmælk, lad det koge op og derefter simre i 30-40 minutter.
Server for eksempel med raita, ris og naanbrød.
Raita
- 250 græsk yoghurt
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk sukker
- 1 fed hvidløg
- 2 tomat uden kerner
- 1/2 agurk uden kernehus
- 0,5 rødløg
Fjern kernehuset fra tomaterne, og fjern det midterste af agurken med en ske. Skær tomat og agurk i små stykker og skær rødløget i helt tynde stykker.
Pres hvidløget eller hak det meget fint. Bland først yoghurt, salt, hvidløg, spidskommen og sukker. Rør derefter grøntsagerne i.
