Falafler

  • 500 gr tørrede kikærter 
  • 1,5 spsk koriander
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 æg 
  • 1 knsp kanel
  • 1 lille bundt persille
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk tahin
  • Olie til stegning 

Læg kikærterne i blød i koldt vand i mindst 10 timer gerne natten over. Fjern skal fra løg og hvidløg og skær dem meget groft ud. Kom alle ingredienserne i en foodprocesser og blend til en relativ fin blanding. Form små runde falafler og friter dem enten i rigeligt olie eller steg dem på en pande på begge sider. Alternativt kan man også forme dem, pensle dem med lidt olie og bage dem i ovnen ved 210 grader i 15-20 min.  

Tahindressing

  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • 2 spsk tahin
  • 3 spsk yoghurt
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 lille håndfuld persille

Snit persillen helt fint og rør alle ingredienserne godt sammen og smag til med salt. 

Syltede rødløg

  • 2 dl eddike 
  • 50 g sukker 
  • 1 tsk salt
  • 2 rødløg

Var eddike sammen med salt og sukker. Skær rødløgene i tynde ringe, evt på et mandolinjern. Hæld den varme lag over de tynde skiver rødløg og lad det trække mindst 20 minutter, det kan sagtens laves flere dage i forvejen og holde sig længe på køl.

Servering

  • Fladbrød eller madpandekager
  • Spidskål
  • Tomater
  • Persille
  • Tahindressing
  • Falafler
  • Syltede rødløg

Snit spidskål fint, skær tomaterne og hak persillen groft. Server fladbrødene med alt fyldet.

Hvis man ikke har brød kan man også lave en lækker salat med resten af ingredienserne, det er også en rigtig god møde at spise falaflerne på.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.