Dette er en nem og simpel opskrift brød med lufthuller. Her er brødet formet til flutes, men det kan også sagtens skæres ud som morgenboller eller sandwichbrød som her. Opskriften kan også sagtens laves som koldhævede flutes, man halvere bare gærmængden og udskifter de 2 timer et lunt sted med natten over på køl.

Hvis man har lyst til at give brødet mere smag kan man tilføje lidt frø, kerner eller f. eks. soltørrede tomater som her.

Flutes

Opskrift til 4 flutes

  • 5 dl. lunkent vand
  • 15 gr gær
  • 10 gr salt 
  • 600 gr Hvedemel
  • Lidt mel til udskæring

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og mel og ælt på en røremaskine med den flade dejkrog. Ælt ved mellem hastighed til at dejen begynder at samle sig, det tager omkring 5 minutter. Skift herefter til dejkrogen og ælt videre ved høj hastighed til at dejen slipper bunden på skålen. Det tager ca. 10 minutter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i omkring 2 timer.

Drys mel ud på bordet, og hæld forsøgt dejen ud på det meldryssede bord. Drys toppen af dejen med lidt mere mel, brug en dejskærer til at skære dejen ud til 4 flutes. Pladser forsigtigt flutesene på 2 stykker bagepapir. Top brødene med en smule vand, brug enten en forstøver eller fingrene. Bag brødene på en varm bagesten ved 275-300 grader i 9-12 minutter. Fjern gerne bagepapiret halvvejs i bagningen, for en endnu mere afbagt bund.

Share

3 Replies to “Flute”

  1. Super lækkert, luftigt og “saftigt” flute! Det kan virkelig betale sig at ælte i 10 minutter – dejen så i starten ud til at have brug for mere mel, men efter de 10 minutter, havde dejen samlet sig til en lækker blød klump der slap skålen! Laver helt sikkert dette brød igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg