Fransk nougat er en rigtig lækker type sødt eller konfekt. Her har jeg lavet en lidt jule inspireret udgave med kirsebær, mandler og vanilje. Men den kan sagtens spises hele. Hvis ikke lige man har frysetørrede kirsebær, kan mand skifte det med ud med andre slags frysetørrede bær, eller blot udelade dem.

Fransk nougat med kirsebær

  • 80 gr glukose
  • 200 gr honning
  • 320 gr sukker
  • 90 gr vand
  • 200 gr mandler
  • 60 gr æggehvide
  • 60 gr sukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
  • 1 nip salt
  • 1,5 dl frysetørrede kirsebær + lidt til pynt
  • ca. 200 gr Ruby chokolade

Mandlerne ristet i ovnen i 175 gr. I 10-15 min.

De 320 gr Sukker, honningen, glukosesiruppen og vandet varmes op ved høj varme, til sukker blandingen når 150 grader. Inden blandingen når de 150 grader, piskes æggehviderne sammen med de 60 gr sukker, vanilje og salt til en luftig marengs. Når siruppen når de 150 grader hældes den ned i marengsen i en tynd stråle mens det piskes ved højeste hastighed for røremaskinen. Når alt den varme er sukker hældt i, piskes der 1 minut mere, der skiftes hurtigt til den flade dejkrog og mandler og frysetørrede kirsebær tilsættes og røres kort rundt til de er fordelt. Hæld massen op på et rykke bagepapir, fold bagepapiret ind over og fordel massen godt ud i en passende tykkelse. Grunden til at man ikke skal arbejde for langsomt er at den franske nougat sætter sig relativt hurtigt og derfor kan være svær at arbejde med.

Lad den franske nougat køle af til dagen efter, brug en skarp eller savtakket kniv til at skære den ud i passende firkanter. Det kan godt være ret hårdt at skære, men bare vær tålmodig og læg lidt kraften i.

Temperer rubychokoladen dyp toppen af hver stykke fransk nougat med bær i chokolade og pynt evt. med lidt frysetørrede kirsebær.

Hvis man ikke pynter med chokolade vil jeg foreslå og vende dem i lidt flormelis inden de opbevares tørt, så de ikke klistrer sammen.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg