En tærte er jo normalt lavet af mørdej, hvad enten det er en sød eller salt tærte. Jeg er selv ikke mega vild med mørdej, så her har jeg lavet en sundere udgave af en tærte med en grov bund, af havre og græsk yoghurt. Udover som aftensmad, kan tærten og spises kold dagen efter.

Grov Tærtebund 

  • 1 dl græsk yoghurt eller skyr
  • 2 dl mel af havregryn (blendede havregryn)
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Kom alle ingredienser i en skål og mas dem sammen med fingrene, hvis dejen er lidt for tør kan man tilføje lidt mere skyr, olie eller evt. lidt vand.

Rul dejen ud på et skykke bagepapir med lidt olie i steden for mel. Beklæd en tærteform med dejen, prik hul i bunden med en gaffel og bag bunden i en 200 gr. varm ovn i 10-15 min.

Tærte med spinat, gedeost og rødløg 

  • 100 gr gedeost
  • 2 rødløg
  • 250 gr optøet helbladet spinat
  • 1 tsk tørret timian
  • 4 æg
  • 1 tsk salt

Pisk æggene sammen, tilsæt salt, timian og spinat, fyld derefter den forbagte tærtebund med blandingen. skær rødløg og gedeost i skiver. Top tærten med rødløg og spinat og bag tærten ved 180 grader i 30-45 min.

Lad tærten køle lidt af inden den skæres ud og serveres.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.