Georgetown er en super hyggelig by i Malaysia, hvor der er mange små charmerende gader som en virkelig fine at gå ture i, og hvor man også kan gå på udkig efter de mange steder med streetart. Byen har utroligt mange hyggelig cafeer, men der er også masser af lokale spisesteder.

China town – Chew Jetty

Som i mange andre byer er der også en China town i Georgetown, den er som resten af byen fyldt med de gamle flotte huse og streetart.

De små og fine huse som er bygget over vandet med små broer i mellem. Den ene af de mange rækker af broer er blevet omdannet til en lille turistgade, hvor husene er blevet til små souvenirbutikker. Man kan også gå en tur på en af de andre Jetty’er, som ikke er så turistede, men hvor man også kan se hvordan folk bor og lever i det små fine huse.

Little India

Little india er fyldt med lækre indiske spisesteder, hvor man kan få alverdens forskellige slags indiske brød og curries. Man kan også nemt finde måltider som bananleaf curry, hvor man for serveret ris på et bananblad, sammen med en masse forskellige curries.

Queen street er noget af centrum i Little India, det er også her meget af den rigtig fine streetart er placeret, man kan finde et kort på nettet hvor man så kan finde de mange forskellige vægmalerier.

Street Food

Der er masser af lækker mad i Georgetown, både cafeer, restauranter og streetfoodsteder. Det fungerer som de fleste andre steder i Malaysia hvor de mange små køkkener er samlet på særlige gader eller i en hawkercentres, på samme måde som i Singapore.

Hawker centrene fungerer på den måde at der er en masse borde, hvor man kan sidde og spise mad fra mange forskellige spisesteder. Bordene er ejet er dem som sælger drikkevarer, derfor komme der nogen hen og tilbyder drikkevarer når man har sat sig. Man går så hen til de forskellige madvogne og bestiller, og så kommer de ned med retten og man betaler ved bordet, dog har enkelte af boderne “self service”

New Lane Hawker Centre

Et af de større Hawker Centres vi besøgte, det er en længere gade, fyldt med madboder, den er kun åbent om aftenen.

Cecil Street Market

Et rigtig fint hawker centre, hvor vi en morgen spiste morgenmad, men tror det er åbent det meste af dagen.

Georgetown er fyldt med de små hawkercentres og streetfood restauranter, et par andre er fx. Kedai Kopi Ho Ping og Joo Hooi Cafe

Kek Lok Si

En kort køretur fra Georgetown ligger det meget store tempel/kloster Ked Lok Si, med en rigtig flot udsigt. Templet ligger rigtig højt og vi valgte at besøge det i stedet for Penang Hill som er et meget populært udsigtspunkt. Det er et rigtig fint sted som bestemt er et besøg værd, hvis man gerne vil gå en lille tur med udsigt over øen eller se det fine gamle tempel.

Chowrasta Market

Et marked i centrum, som er er indendørs marked i en stor bygning, men også gaderne udenfor bliver om morgenen/formiddagen lavet om til et lille marked.

Cookingclass

Vi var også på cookingclass i Geogetown, hvor vi lavede nogle af de klassiske malaysiske retter: nasi lemak, charkway, cokodoc og chicken curry med roti jala

Cafeer og restauranter

Georgetown har utroligt mange lækre cafeer og restauranter. Der er også rigtig mange hyggelige kaffebarer. Her er nogen af de restauranter vi spiste på, som også kan anbefales.

Mews Cafe

En cafe med rigtig god malaysisk mad serveret på mere moderne vis.

Leganda cafe

Vi fik rigtig god mad, de har både god lokal og western food.

Saigon House cuisine

Her fik vi et okay vietnamesisk måltid, det var lækkert og de havde et rigtig stort udvalg, men det var selvfølgelig ikke helt som i Vietnam.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.