Gyozaer er gode at servere enten som en lille forret, eller som en del af mange små asiatiske retter. Denne opskrift er med kyllingekød men man kan sagen skifte det hakkede kylling ud med fx hakket svinekød eller fisk.

Hjemmelavet gyozadej

  • 4 dl mel
  • 1,5 dl kogende vand
  • Kartoffelmel el. majsstivelse

Bland mel og vand sammen, tilføj evt. lidt ekstra hvis dejen er for tør. Ælt i 2-3 minutter. Lad dejen hvile på køkkenbordet pakket ind i film eller en plastikpose i mindst 15 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle eller på en pastamaskine, brug lidt majsstivelse så dejen ikke klistrer.

Gyoza med kylling

Opskrift til 30 stk.

  • 400 gr hakket kylling
  • 4 forårsløg toppe – finthakket
  • 1 spsk revet ingefær
  • 3 fed hvidløg (revet el. hakket)
  • 0,5 dl soya
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 spsk østersauce
  • 2 dl fint snittet kål (fx. hvid- eller spidskål)
  • 1 tsk sukker
  • 2 store røde chilier (milde) – finthakket
  • 0,5 tsk salt
  • ca. 30 stk gyoza dej + lidt vand el. sammenpisket æg til samling

Bland alle ingredienserne til farsen. Form gyozaerne ved at ligge en tsk fars i midten af cirklerne, pensel med sammenpisket æg eller vand og dernæst fold og form gyozaerne.

Kom gyozaerne i fx en bambus steamer og damp dem i 3-4 minutter. Steg dem på den ene side på en varm pande med rigeligt olie (gerne halv sesam og halv neutral). Gyozaerne kan også fryses rå og tages op og tilberedes senere (vær opmærksom på at de er helt tøet op før de dampes). For at gøre det nemmere at rykke rundt på dem kan man med fordel stille dem på små stykker bagepapir, så de hverken klistrer sammen eller fast i bunden.

Sauce til gyoza

  • 1,5 spsk riseddike
  • 2 spsk lys soya
  • 1 tsk mørk soya
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 knsp chiliflager
  • 3 forårsløgstoppe (fint hakket)
  • 1 tsk honning (eller sukker)
  • 1 fed hvidløg (revet eller hakket)
  • 1 cm fintrevet ingefær

Bland alle ingredienserne til dippen og smag evt. til med chili.

Share

4 Replies to “Gyoza med kylling”

    1. Har ikke nogen særlig steamer jeg kan anbefale, jeg har et par stykker som er købt i forskellige asiatiske supermarkeder, og de virker alle lige fint.
      Og nej har desværre ikke nogen video, men man sætter den ovenpå en passende størrelse gryde med lidt vand, og sætter så gryden på et varmt blus så vandet damper op i steameren. Håber det var forklaring nok 🙂
      Mvh. Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.