At lave hjemmelavede nudler minder meget om hjemmelavede pasta. Jeg bruger en alm. pastamaskine til at lave dem, men man kan også rulle dem ud i hånden, det er bare lidt mere besværligt. Der findes selvfølgelig forskellige former for nudler. Disse er ramen nudler, som er en japansk type nudler, som inderholder bagt natron,. Dette gør noget ved  konsistensen så de bliver mere seje og dermed ikke på sammen måde bliver opløst i en nudelsuppe, som normale pastaer ellers ville gøre.

Ramen nudler

Opskrift til 4-6 portioner

  • 2 dl vand
  • 2-3 tsk natron
  • 6 dl mel

Fordel natronen på bagepapir og bag den i ovnen ved 125 grader i en time. Lav evt. en størrer portion og gem i en lufttæt beholder til en anden gang, da det kan holde sig lang tid. Bland alle ingredienserne i hånden eller på røremaskine, det er meningen at dejen skal være meget tør, så tilsæt endelig ikke mere vand. Ælt til en sammenhængende dej. Lad dejen hvile i mindst 20 minutter ved stuetemperatur. Del dejen i nogle stykker og rul den ud i hånden eller på en pastamaskine og drys med majsstivelse . Skær derefter i tynde skiver på en pastamaskine eller ved at rulledejen sammen og så skære og rulle den ud igen. For at nudlerne ikke klistrer sammen kan man vende dem i majsstivelse. Nudlerne skal koges i saltet vand i 1 minut.

Brug for eksempel nudlerne i en ramensuppe med svinebryst.

 

Share

2 Replies to “Hjemmelavede ramen nudler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg