Hvis man ikke gider eller har nogen form til ispindene kan man servere jordbærsorbeten som den er, eller toppet med lidt smeltet chokolade.

Jordbærsorbet

  • 3 dl Vand
  • 1 dl Sukker
  • 0,5 tsk vaniljepasta
  • 3 spsk Citronsaft
  • 400 gr Jordbær
  • 1 eller 2 Æggehvider (1 hvis isen bruges til ispinde)
  • 4 spsk Sukker 

Giv sukker og vand et opkog, hæld det sammen med jordbær, citronsaft og vanilje og blend det hele sammen. Kør det på en ismaskine, lad det evt. køle lidt af inden. Efter 30 min. I ismaskinen piskes æggehvide og sukker luftigt og tilsættes til isen inden det køres 20 minutter mere i ismaskinen.

Fyld jordbærisen i forme til ispinde og sæt pinde i, sæt dem på frys mindst et par timer, gerne natten over. Når de er helt frosne tages de forsigtigt ud af formene.

Chokoladeovertræk

  • 400 gr mørk chokolade
  • 50 gr kakaosmør
  • kakao nips

Varm chokoladen og kakaosmøren i microbølgeovnen til maks 50 grader. kom chokoladen i en høj beholder og dyp isene i chokoladen kort, dryp det overskudende chokolade hurtigt af og drys med kakaonips inden chokoladen har sat sig.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.