Helt klassiske kanelsnegle bagt i et ovnfast fad. Man kan også sætte dem på en bageplade med plads i mellem, eller forme dem til snurrer i stedet for snegle. Som jeg har gjordt ved disser rabarbersnurrer eller julesnurrer med krydderier og marcipan.

Opskriften passer til 15 kanelsnegle

Kanelsnegle

Gærdej

  • 60 gr smør
  • 3 dl. Mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt 
  • 600 gr mel (+ lidt til udrulning)
  • 1 æg
  • 20 gr gær

Remonce

  • 125 gr blødt smør
  • 1 tsk majsstivelse 
  • 1 stor spsk kanel
  • 150 gr brun farin (eller muscovadosukker)

Andet

  • 1 æg (til pensling)
  • 100 gr flormelis
  • ca. 2 spsk vand

Lun mælk og smør i en gryde eller mikrobølgeovn, det skal være lunkent, men må ikke være for varmt. Smulder gær i og rør rundt til det er opløst. Tilføj sukker, æg, kardemomme, mel og salt. Ælt dejen i omkring 5 minutter. Sæt dejen til at hæve i 45-60 min.

Bland alle ingredienserne til remoncen.

Drys en smule mel på bordet og rul dejen tyndt ud i en stor firkant. Fordel og smør remoncen ud på den udrullede dej. Rul dejen sammen og skær den ud i 15 stykker. Pladser stykkerne i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.

Dæk kanelsneglende med et viskestykke og lad dem efterhæve et lunt sted til dobbelt størrelse, det tager ca. 1 time.

Pensel de hævede kanelsnegle med et sammenpisket æg, bag dem i ovnen ved 190 gr. 22-25 min.

Efter de er bagt tages de ud af formen og køler lidt af inden de pyntes med glasuren, som laves med bare at blande vand og flormelis.

Share

One Reply to “Kanelsnegle”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg