Opskriften her er lavet med popcorn poppet i en gryde, men hvis man vil, kan også sagtens bruge popcorn poppet i microbølgeovnen.

Karamel popcorn

  • 1 dl majskerner
  • 1,5 spsk neutral olie
  • 150 gr sukker
  • 30 gr. smør
  • 0,5 tsk fint salt

Kom majskerner og olie i en gryde, og rør lidt rundt. Sæt varme på og pop majskernerne under låg ved middel-høj varme. Ryst en gang i mellem gryden så de upoppede kerner falder til bunds. Løft og gerne låget en smule, af og til for at lukke dampen ud. Når de stopper med at poppe hældes popcornene over i en skål.

Hæld sukker i en stor gryde, lad det smelte langsomt ved middel varme uden af røre rundt i det undervejs. Hold øje med det, for det skal tage farve men må ikke brænde på. Når det hele eller det meste af sukkeret er smeltet og karamelliseret tilføjes smør og salt, som røres rundt det er opløst med sukkeret. Sluk for varmen til tilsæt popcornene, rør rundt til at karamellen er godt fordelt på alle popcornene. Det de karamelliserede popcorn ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Når det er helt kolde, bliver de sprøde og man kan brække dem i mindre stykker.

Spis de karameliserede popcorn frisklavede, eller opbevar de karameliserede popcorn i en lufttæt beholder.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.