Khao soi er en nordthailandsk nudelsuppe med kokosmælk og ægnudler, udover de kogte ægnudler i supper, er den også toppet med sprøde, friterede nudler. Suppen bliver typisk serveret med lime, rødløg, chili og pickled mustard greens.

Denne udgave har jeg lavet helt fra bunden med hjemmelavet karrypasta og hjemmelavede ægnudler. Man kan også godt bruge en købt rød eller gul karrypasta og gode ægnudler, hvis det skal gå lidt hurtigere.

Ristet tørret chili

Til karrypasta og servering

  • 1 dl tørrede thaichilier eller chiliflager
  • 4 spsk neutral olie

Blend hele tørrede chilier (til tørrede chiliflager). Varm olien sammen med chiliflager på en pande eller i en gryde. når chilien bliver mørkere og begynder at dufte stærk tages den af varmen og opbevares i en lufttæt beholder. (Kan med fordel laves udenfor eller med vinduerne åbne, det kan dufte/lugte meget stærkt)

Karrypasta

  • 3 tsk Ristede chiliflager
  • 8 fed Hvidløg
  • 3-4 cm Ingefær eller galanga
  • 1-2 Stængler citrongræs (afhængig af størrelse)
  • 1 dl Groft hakkede korianderstængler
  • 1 tsk Korianderfrø
  • 1 tsk Garam masala
  • 0,5 tsk Stødt gurkemeje
  • 0,5 tsk Reje pasta

Hak ingefær/galanga og citrongræs. Rist korianderfrø på en tør pande. Kom alle ingredienserne i en stor morter, og mort tingene sammen til an pasta, (det tager ca 15-20 minutter). Alternativt kan man komme alle ingredienserne i en blender eller minihakker og blende til en fin pasta.

Khao soi med kyllingelår 

Opskrift til 4 personer

  • 4-6 spsk karry pasta
  • 4 kyllingelår, over- og underlår
  • 2 dåser kokosmælk (den ene skal ikke rystes, den overste, fede del skal bruges for sig)
  • 0,5 l. Kyllingefond
  • 1,5 spsk olie (neutral eller kokosolie)
  • 1,5 spsk Palmesukker
  • 3 spsk Fiskesauce
  • Salt
  • Ægnudler (gerne hjemmelavede) både til fritering og til servering
  • Olie til fritering

Steg karrypastaen godt af i olien, på en wok eller i en dyb pande. Tilføj den meget fede del af kokosmælken og lad væsken fordampe under omrøring. Tilsæt kyllingen og steg videre ved høj varme, til kyllingen har fået lidt farve på alle sider. Tilsæt kokosmælk og kyllingefond. Lad retten simre i 45 minutter til 1 time (eller mere), ved lav varme under låg eller middel varme uden låg. Hvis suppen bliver for “tør” tilsætter man bare lidt ekstra vand.

Varm fritureolien til 170 grader, friter nudlerne i 1 minut eller til de er let gyldne. Lad de sprøde nudler dryppe af på fedtsugende papir.

Kog nudlerne efter anvisning, anret i en skål og kom suppen/karryen ovenpå sammen med kød, top med sprøde nudler.

Til servering

  • “Pickled mustard greens” (købes i asiatisk supermarked)
  • Lime
  • Rødløg eller asiatisk skalotteløg
  • Ristede chiliflager
  • Hakkede forårsløg
  • Koriander

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.