Klassiske biscotti er type småkage, som kan serveres året rundt. Her har jeg lavet en lidt mere julet udgave, med masser krydderier og dyppet i mørk chokolade. Som passer særligt godt til december.

Krydrede biscotti med chokolade

  • 300 gr mel
  • 80 gr mandler
  • 1 knsp nellike
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 175 gr lys muskovadosukker
  • 75 gr hasselnødder + lidt til pynt
  • Skal fra 0,5-1 appelsin
  • 3 æg
  • ca. 300 gr mørk chokolade

Rist mandler og hasselnødder i ovnen ved 175 gr. I ca. 10 minutter.

Bland først alle de tørre ingredienser (ikke mandler, hasselnødder og chokolade)  sigt gerne blandingen så der ikke er sukkerklumper. Tilføj æg og appelsinskal. Saml dejen kort og tilsæt de let afkølede mandler og hasselnødder. Form dejen til to aflang stænger. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 175 grader i 20 min.

Lad dem køle lidt af, skær kagerne i ca. 1 cm tykkelse med en savtakket kniv.

Læg den på en rist og bag dem yderligere 15-20 min. Ved 175 grader. 

Temperer chokoladen og dyb den ene ende af kagerne i chokoladen, pynt evt. med lidt finthakkede hasselnødder. Lad chokoladen sætte sig på et stykke bagepapir.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg