Opskrift til 8 små portionskager.

Mangomousse

  • 3 bl husblas
  • 2 dl fløde
  • 300 gr mango
  • Saft fra 1 lime (20 gr)
  • 60 gr sukker
  • 1 knsp vaniljepulver

Læg husblassen i blød i koldt vand. Blend mango, limesaft og sukker til en fin pure. Smelt husblassen i en gryde med ca 1/3 af mango pureen, når den er helt smeltet tilsættes resten af mangopureen lidt ad gangen mens der røres rundt. Pisk fløden til lind flødeskum og vend den sammen med husblas-mangoblandingen. Hæld moussen op i den siliconeform eller form du bruger. Sæt moussen på frys til den er helt frossen og kan komme ud af formen, og klar til glaze.

Let krydret kakaomørdej

  • 120 g hvedemel
  • 20 g kakao
  • 60 g flormelis
  • 70 g blødt smør
  • 1 æggeblommer
  • 0,5 tsk stødt kanel
  • 1 knsp stødt nellike

Bland alle ingredienserne kort sammen, den skal ikke æltes, det kan gøres i enten i røremaskine, minihakker eller med hænderne. Læg mørdejen på køl i ca 30 min. inden den rulles tynd ud og stikkes ud i ønsket størrelse. Læg mørdejen på en bageplade med bagepapir eller en med en perforeret silikonemåtte, og bag dem i ovnen ved 190 gr. i 10 min.

Gul glaze med vanilje

  • 6 blade husblas 
  • 40 ml vand 
  • 150 g sukker 
  • 150 g glukosesirup 
  • 150 g hvid chokolade
  • 100 ml fløde 
  • 0,5 tsk vaniljepulver 
  • 1 smule gul pastafarve 

Læg husblas i blød i koldt vand i mindst 5 min. Bland vand, sukker og glukosesirup i en gryde. Hak chokoladen meget groft, og kom det i en høj beholder sammen med vaniljepulver og farve. Giv sukkeret et opkog og tilsæt derefter den udblødte husblas, når den er smeltet tilsættes fløden, og hele blandingen hældes over den hvide chokolade. Giv den hvide chokolade tid til at smelte, og brug derefter en stavblender til et blendes gazen helt glat, sørg for at have stavblendere helt nede i glazen hele tiden, så der ikke kommer luftbobler.

Læg film på overfladen af glazen og lad den køle til omkring 32-33 grader, inden den hældes over den frosne mousse.

De glazede kager placeres forsigtig ovenpå den afkølede kakaomørdej.

Pynt

  • Mørk chokolade
  • Guldstøv (eller guldmaling)
  • Guldflager eller spiseligt bladguld guld

Temperer chokoladen og smør den ud på et stykke kageplast, vent til chokoladen begynder at sætte sig en smule, på den ene del af chokoladen stikkes de runde chokoladestykker ud med en rund udstikker, og på den anden del af chokoladen skæres tynde strimler med en kniv. Led chokoladen sætte sig helt et køligt sted. Pensel med guldstøv eller guldmaling.

Moskage/microovnskage

  • 20 gr mel
  • 20 gr sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 æg
  • Pastafarve

Rør alle ingredienserne sammen, hæld halvdelen af dejen i en papkop og bag den i microbølgeovnen i 1-1,5 minut. bag derefter den anden halvdel. Tag kagen ud af koppen og bræk den forsigtigt i stykker mens den er lun. Pynt kagerne med de små stykker microovnskage. og evt lidt ekstra guldstøv.

Share

2 Replies to “Mangomousse med kakaomørdej og gul glaze”

    1. Jeg vil ikke anbefale at lave kagerne dagen før, da mørdejen så vil blive blød. Hvis man skal lave kagerne dagen før, ville jeg lave en anden bund, som ikke skal være sprød ved servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg