
Massaman curry er en thailandsk mild og cremet curry med peanut, kylling og kartofler. Man kan også sagtens tilsætte andre grøntsager til den, eller bruge en anden form for kød eller helt udelade det.
Opskrift til 4 personer
Massaman curry med kylling
- 2 løg
- 2 kyllingebryster
- 1 spsk olie
- 1-1,5 spsk massaman currypaste eller gul karryspasta
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 3 spsk fiskesauce
- 500 gr kartofler
- 1-2 tsk honning
- 2 spsk smooth peanutbutter
- 2 gulerødder
- Kogte ris som tilbehør
- Koriander til servering
Skær løgene og kyllingebrysterne i mindre stykker, brun begge dele i en gryde (eller på en pande og kom det derefter i en gryde) i olien. Rens eller skrald kartofler og gulerødder, og skær dem i grove stykker.
Tilsæt nu resten af ingredienserne til curry’en, giv det hele et lille opkog og lad det ellers simre under låg i omkring 30 min, eller til at kartoflerne er møre. Smag gerne retten til med fiskesauce og honning efter smag. Server med kogte ris og koriander.
