Hjemmelavet chokoladeis

  • 2 dl. Fløde 
  • 4 dl. Mælk
  • 120 gr mørk chokolade 
  • 1 spsk kakaopulver
  • 4 æggeblommer
  • 80 gr sukker 

Varm mælk og fløde til lige under kogepunktet i en gryde. I en anden skål piskes æggeblommer og sukker luftigt. Tilsæt den varme mælkeblanding mens der piskes eller røres. Held nu blandingen tilbage i gryden og tilsæt chokolade og kakaopulver. Bland blandingen til den bliver ca. 80 grader. Pisk ind til chokoladen er helt opløst i mælken og rør hele tiden mens massen opvarmes.

Lad ismassen køle af og kør den på en ismaskine i ca. 45 minuter. Sæt evt. den færdige is på frys et par timer inden der serveres for at sikre at isen er blevet kold nok.

Server isen alene, som en del af en dessert eller sammen med en anden Hjemmelavet is.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.