
Selvom denne kage er lavet som en påskekage, kan den sagtens laves på alle andre tider på året, man kan jo også sagtens lave glazen i en anden farve. Kagen består af en marcipanbund, en brombær-blåbærkompot og citronmousse. Den er pyntet med gul glaze og mørke chokoladegrene.
Hvis man vil lave kagen i sammen form som jeg har lavet den, skal man bruge to silikoneforme i forskellige størrelser. Man kan også sagtens lave kagen i en normal rund form.
Marcipanbund
- 100 gr blødt smør
- 150 gr marcipan
- 50 gr sukker
- 2 æg
- 2 spsk mel
Rør først smør og marcipan godt sammen, tilsæt resten af ingredienserne. Hæld dejen i en rund form beklædt med bagepapir, og bag bunden ved 190 gr. i 12-15 min. Når bunden er kølet af skæres den ud i en størrelse passende til
Blåbær-brombær kompot
- 150 gr blåbær (gerne vilde blåbær)
- 150 gr brombær
- 80 gr sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 dl vand
- 1 spsk masjstivelse
- 2 bl. husblas (hvis man vil have en lidt mindre fast kompot kan man nøjes med 1 blad)
Læg husblassen i blød i koldt vand. Lad blåbær, brombær og halvdelen af vandet simre under låg i 5-10 min. Bland majsstivelsen med resten af vandet, og tilsæt vanilje, sukker og majsstivelses-vandet til bærrene, rør godt rundt og giv det et godt opkog, tilsæt den udblødte husblas og hæld kompotten i en en siliconeform og frys den ned. Så den kan taget ud af formen og pladseres i citronmoussen.
Citronmousse
- Skal fra 1 citron
- Saft fra 1,5 citron
- 3 spsk sukker
- 1 knsp vaniljepulver
- 2,5 dl fløde
- 2 bl. husblas
Læg husblassen i blød i koldt vand i mindst 5 min. Varm sukker, vaniljepulver samt citron saft og skal i en gryde, tilsæt den udblødte husblas, så det smelter. Pisk fløden til lind flødeskum, rør først en smule af fløden i citronblandingen og vend derefter den blandingen sammen med resten af den linde flødeskum.
Chokolade grene
- ca. 200 gr mørk chokolade
- 0,5 l. alkohol (fx vodka) iskold, skal have ligget i fryseren.
- Guldstøv
- Guldflager eller bladguld
Temperer chokoladen, kom den i en sprøjtepose. Held den iskolde alkohol i en beholder og sprøjte chokoladen direkte ned i den. Når chokoladen har sat sig tages grenene op, lad dem dryppe af. Pynt grenene med med guldstøv og bladguld.
Glaze
- 300 g sukker
- 200 g glukosesirup
- 180 g vand
- 10 blade husblas
- 200 g kondenseret mælk
- 300 g hvid chokolade
Læg husblas i blød i koldt vand. Varm sukker, glukose og vand til kogepunktet. Tilsæt kondenseret mælk og husblas. Hæld det derefter over den hvide chokolade, vent to minutter, og blend med en stavblender. Del glazen i 2-3 bøtter, og blend i henholdsvis hvid og 1-2 gule farver, evt. med lidt hvid eller orange i. Undgå luftbobler, og dæk overfladen med film og lad den køle af til ca. 35-38 gr., når de har den temperatur hældes de over i samme skål og hældes over den frosne kage. Pladser chokoladepynten ovenpå kagen og lad den tø op inden servering.

Kan man ikke bruge noget andet end en silikone form til kompotten – hvis ikke hvad størrelse skal formen så have ?
Venligst Hanne
Ikke for at få præcis den facon, men hvis du har en anden form hvor du kan lægge film i kan den også bruges Den kan laves i forskellige størrelser, det vil bare ændre på højden af kagen