Pad thai er en rigtig hurtig ret at lave, så snart de få ting der skal skæres er skåret, tager den ikke lang tid at samle ved høj varme.

Opskriften passer til 3-4 personer

Pad thai

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 200 gr risnudler
  • 200 gr store rejer uden skal
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk tamarinpaste
  • 3 spsk fiskesauce
  • 2 spsk soya
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk limesaft
  • 4 æg
  • 100 gr bønnespirer

Til servering

  • Koriander
  • Peanuts
  • Bønnespirer
  • Lime
  • Forårsløg
  • Chiliflager

Først forberede alle tingene, så tingene er klar når man hurtigt skal lave retten. Kog nudlerne til de er næsten færdige, og skyld dem i koldt vand (der skal mangle ca. 2 min. kogetid.) Hak hvidløget og forårsløgene, skær løget i tynde skiver. Bland tamarindpaste, fiskesauce, soya, sukker og limesaft.

Varm 1 spsk olie i en wok eller stor og dyb pande på høj varme, steg løg, hvidløg og forårsløg 1 minuts tid, tilsæt rejer og derefter nudler og den blandede sauce. Steg videre i 1-2 minutter, skub retten til side på panden, tilsæt 1 spsk olie og steg æggene, tilsæt bønnespirene, rør der hele godt rundt og server med de forskellige toppings.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.