Pandekagerne kan laves med mange forskellige slags fyld, til disser blåbærpandekager har jeg brugt vilde, frosne blåbær, men friske normale blåbær eller andre typer af frugt eller bær kan også sagtens bruges.

Jeg har her brugt normal hvedemel, men man kan sagtens bruge en anden grovere meltype i stedet, for at gøre dem lidt sundere.

Bananpandekager med blåbær

Opskrift til 10 små pandekager

  • 2 modne bananer
  • 3 æg 
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1,5 dl mel (enten hvedemel eller en grovere type mel)
  • 100 gr blåbær
  • Lidt smør eller olie til stegning.

Kom banan og æg i en blender eller minihakker, og blend. Når bananerne er helt fint blendede, tilsættes de tørre ingredienser og der blendes igen til at dejen er helt glat. Vend blåbærene i dejen. Hvis du bruger bær fra frost, så tilsæt dem helt frosne og vend så lidt som muligt i dejen, for at undgå at den bliver helt farvet.

Steg pandekagerne på en middelvarm pande med lidt smør eller olie i et par minutter på hver side.

Server pandekagerne med frisk frugt og lidt sirup.

Hvis du ikke vil lave pandekagerne med blåbær, kan man fx lave disse sundere morgenmadspandekager med rabarberkompot.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg