
Polenta
Opskrift til 3 personer
- 2 dl grov majsmel
- 1 tsk salt
- 9 dl vand
- 40 gr parmasan
- 1 fed hvidløg
Lad majsmel, vand og salt simre ved svag varme i 30 min. med omrøring af og til. Hak hvidløget fint eller pres det med en hvidløgspresser, riv parmasanen, tilsæt begge dele og smag til med salt.
Bagte tomater
- ca. 400 gr små tomater på stilk
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olivenolie
Læg tomaterne på en bageplade med bagepapir, fordel olien over tomaterne og drys med salt og sukker. Bag tomaterne ved 160 grader i 2 timer.
Til servering
- 400 gr torsk
- Olivenolie til stegning
- Kryddersalt
- Peber
- Basilikum
- Parmesanost
Fisken krydres med kryddersalt og peber, steg torsken ved høj varme i olie på en pande i ca. 2 min på hver side. Anret polentaen med fisk, tomat, frisk basilikum og parmesanflager.
