Hjemmelavede ravioli
Opskrift til 4 personer
Pastadej
- 4 æg
- 5 dl mel
Fyld
- 250 g ricotta
- 250 g spinat (helbladet, optøet fra frost)
- 30 g parmesanost
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- 1 sammenpisket æg eller æggeblomme
Bland først ingredienserne, ælt dejen i 5 minutter. Pak dejen ind film eller en plastikpose og lad den hvile 20-30 minutter ved sturetemperatur.
Riv parmesanosten fint og hak eller pres hvidløgsfeden i en hvidløgspresser, bland parmesan og hvidløg med spinat, ricotta, salt og peber
Skær dejen i mindre stykker og rul den tyndt ud i lidt mel på en pastamaskine eller med en kagerulle. Pladser små skefulde af fyldet på en pastaplade med lidt mellemrum, man skal ikke bruge for meget. Pensel rundt om fyldet med en smule æg eller æggeblomme. Pladser forsigtig en anden tyndt udrullet plade pasta ovenpå og pres forsigtigt dejen rundt om fyldet sammen. Stik raviolierne ud med en udstikker eller glas, man kan også skære dem ud hvis man vil have firkantede ravioli.
Kog de friske ravioli i saltet vand i 3-5 minutter, til de er al dente. Server med parmesanost, basilikum og friskkværnet peber.