Spinatvafler
Opskrift til 4-5 vafler
- 2 æg
- 2 dl grahamsmel (eller anden meltype)
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 dl mælk
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 250 gr helbladet spinat (optøet fra frost)
Slå æggene ud i en skål og tilsæt mel, bagepulver, mælk, olie og salt. Pisk ingredienserne sammen til der ikke er nogen klumper. Tilsæt den optøede spinat og rør det godt ud i dejen. Varm et vaffeljern op, pensel evt. med en smule ekstra olie. Steg vaflerne ved høj varme i 3-4 minutter.
Topping
Til 4 vafler
- 1 avokado
- 250 gr varmrøget laks
- 250 gr hytteost
- Lidt syltede rødløg
- Frisk persille
- Salt og peber
Fjern skal og sten fra avokadoen og skær den i skiver. Del laksen i mindre stykker med en gaffel. Top vaflerne med en skefuld hytteost, nogle skiver avokado, den varmrøgede laks og lidt syltede rødløg. Pynt med frisk persille og krydder med salt og peber.