I sommerferie var vi 9 dage i Island, hvor vi brugte 3 af dagene i hovedstaden Reykjavik. Der er som de fleste andre steder i verden meget stor forskel på landet og de større byer. Særligt hvad angik spisester var der en stor forskel, og her er min guide til spisteder i Reykjavik. Der var noget længere mellem de gode spise steder på resten af vores tur rundt i Island.

Sandholt Reykjavik

Et rigtig godt bageri, der samtidig er en hyggelig restaurant/cafe der servere rigtig god mad. Vi fik en morgenmad, men de servere også en del andre ting som mad og kage. Nok mit ynglings morgenmadssted i Reykjavik.

Brauð & Co

En virkelig god bager, som både har surdejsbrød/boller og laver de læksreste croissanter. Det har et relativt lille, men godt sortiment. Der er et par små siddepladser i vinduet, men er mest egnet til at købe bagværket med hjem eller spise de udenfor, på de mange hyggelige udendørs siddepladser i nærheden, hvis man ellers har godt vejr, hvilket vi ikke havde da vi var i Reykjavik.

Deig

Et bageri som primært laver bagels og donuts, et lidt anderledes men godt sted. Vi spiste der to gange, da de åbner tidligt, så vi kunne nå at få morgenmad der inden vi kørte ind i landet for at snorkle. Man kan få bagelsene fyldt med masser af forskellige ting. Hvad angik deres donuts, var deres creme brulé berliner og churros donut vores yndlings.

Udover morgenmadssted, er det resten af dagen også en restauranten ved navn Le Kock, som blandt andet server burgere.

Flatey Pizza

En god pizzarestaurant, der laver napolitanske pizzaer. Det var rigtig lækkert, men reserver gerne bord i forvejen, da det er et ret populært sted.

Grandi Mathöll

Den første ud af de to “madhaller” vi besøgte. Konceptet er egentlig bare en masse restauranter/boder hvor man så kan købe fra det sted man nu har lyst til. Denne madhal var en smule mere uformel end den anden vi besøgte. Vi fik mad fra fish&chipsboden og en koreansk bod.

101 Reykjavik street food

Et meget uformelt sted med lidt forkskellige retter at vælge mellem, vi fik fish & chips og hummersuppe. Begge var virkelig lækre, men særligt fish & chips’en vil jeg anbefale.

Hlemmur Mathöll

Den anden af de madhaller bi besøgte i Reykjavik. Denne madhal havde også en smule “finere” restauranter, sammenlignet med den første vi besøgte. Men også steder der serverer retter som pizza, burger og vietnamesisk. Vi fik pizzaer (fra Flatey Pizza, var det pizzaria vi tideligere besøgte) og tacos. Begge meget lækkert.

Valdis

En rigtig godt issted, med lækkert frisklavet is. De har både traditionelle smage, og sjove, anderledes smage, som tyrkisk peber is og saltet chokoladeis.

Messinn

En fiskerestaurant hvor man for serveret alle retter i en pande på bordet. De havde både traditionelle islandske fiskeretter og andre lækre retter med fisk. Det var et rigtig hyggeligt sted og meget god mad.

Dill

En Michelinstjernerestaurant, med lokale råvare. Det er en restaurant med udgangspunkt i de nordiske køkken. Vi fik omkring 7 serveringer og en del forskellige snack. Langt de fleste retter var virkelig lækre. Det var en rigtig fin oplevelse. Det var heller ikke så dyrt, taget i betragtning af at det er en restaurant med en Michelinstjerne.

Denne restaurant kræver naturligvis også reservation i forvejen (det kan være svært at få bord, så vær gerne i god tid)

Andre steder jeg fik anbefalet/gerne ville have prøvet

  • Skubb (is)
  • Apotek Restaurant (finere restaurant)
  • Ramen Momo (Ramen)
  • Cafe Babalu (Kaffe/cafe)
  • MATUR OG DRYKKUR (Restaurant)
  • Frederiksen Ale House (Restaurant)
  • Islenski barinn The Icelandic Bar (Restaurant)
  • Hi Noodle Reykjavik (Ramen)
Share

One Reply to “Spisesteder i Reykjavik”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.