Stegte ris er en super god ret hvis du f eks har en rest ris efter at have lavet rød karry eller teriyaki laks med ris. Det er også en rigtig god måde at få brugt de grøntsager du har i køleskabet. Grøntsagerne i denne opskrift er bare forslag til hvilke du kan bruge, du kan skifte dem ud med lige præcis dem du har liggende eller dem de bedst selv kan lide, hvis man har lyst kan man også tilføje kylling eller rejer til retten.

Stegte ris

Opskrift til 4 personer

  • 600 gr kogte ris 
  • 1+1 spsk olie
  • 4 æg
  • 2 rødløg
  • 4 fed Hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1/2 spidskål
  • 1 bundt forårsløg 
  • 2 spsk soya sauce
  • 2 spsk fiskesauce 
  • 2 spsk østersauce  

Til servering

  • 4 æg
  • 1,5 spsk olie
  • Koriander
  • Bønnespirer
  • Lime
  • Chiliflager

Skær alle grøntsager i passende små stykker. Varm en wok pande eller en pande med høje kanter med 1 spsk olie, tilsæt løg, forårsløg og hvidløg og lad det stege 1 minuts tid ved høj varme. Tilsæt risene og lad dem stege til de er varme, derefter tilsættes sauce og de andre grøntsager. Giv det hele 4-5 minutter ved fortsat høj varme. Skub de stegte ris til side på pande, tilsæt 1 spsk olie til det “frie” stykke på panden, slå æggene ud og steg den en smule, inden de røres sammen med risene. Retten er færdig når du kan se at æggene er nogenlunde færdigtilberedt.

Varm olien på en pande, slå æggene ud og steg den ved høj varme i et par minutter. Det er meningen de skal få en sprød kant, men pas på at de ikke bliver sorte i bunden. Anret den stegte ris, top med spejlæg og server med koriander, bønnespirer, lime og chiliflager.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg