Teriyaki laks med grønt og ris  

Opskrift til 4 personer.

 • 2 spsk teriyaki
 • 2 spsk sød chilisauce
 • 1 cm fintrevet ingefær
 • 1 fed fintrevet hvidløg
 • 1 tsk mørk soja
 • 2 spsk sesamfrø + lidt til servering
 • 4 stykker laksefilet uden skind
 • 800 gr Blandet grønt (jeg brugte spinat, sukkerærter og edamamebønner) 
 • 2 spsk soja
 • 3 dl ris til servering 
 • 5 dl vand 
 • 1 tsk salt 

Bland alle ingredienserne til marinaden, hæld det over laksen og lad det enten trække en smule på bagepladen med bagepapir mens ovnene bliver varm, eller læg laksen med marinade i en frysepose og på køl et par timer, for at den trækker endnu mere smag.

Laksen lægge ud på en bageplade med bagepapir, sørg for at marinaden dækker godt over det hele, drys med sesamfrø og bag laksen ved 215 grader i 10 min. Brug evt. en lille ske til at hælde mere af marinaden som løber fra over laksen igen mens den bager.

Skyld først risene og kog dem i vandet med salt, giv det et opkog og lad dem koge i 12 minutter ved svag varme under låg, og lad dem derefter trække fortsat under låg i 10 minutter, væk fra blusset.  

Steg grøntsagerne på en pande med sojaen, anret risene med grøntsager og laks, pynt evt. med lidt ekstra sesam og server.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 18 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.