Konfekt eller chokoladeovertrukket marcipan kan laves i masser forskellige former og smagsvarianter. Her er nogle toppet med kandiseret ingefær og en opskrift på hjemmelavet marcipan, hvis man har lyst til at lave det fra bunden.
Hjemmelavet marcipan
- 600 gr smuttede mandler
- 3 dl sukker
- 1 dl vand
Giv sukker og vand et opkog, mens mandlerne hakkes i en foodprocessor, tilsæt sukker sirup og blend videre til marcipanen bliver en passende konsistens. Man kan selv vurdere og bestemme hvor fin eller grov man vil have marcipanen. Lad marcipanen køle lidt af inden brug.
Kandiseret ingefær
- 130 gr ingefær (skrællet vægt)
- 130 gr vand
- 195 gr sukker
- 1 knsp vaniljesukker
Skræl ingefæren og skær den i små tern. Lad ingefærternene simre 15 min sammen med sukker og vand. Lad det køle helt af i siruppen inden brug.
Konfekt med marcipan og chokolade
- Marcipan
- Mørk chokolade
- Kandiseret ingefær
- Evt. guldspray til pynt
Form marcipanen i passende størrelse, jeg lavede nogen som var aflange med en uddybning i midten, så der var plads til ingefæren. Temperer chokolade og dyp marcipanen i, sørg for at uddybning ikke bliver fyldt op med chokolade. Lad chokoladerne sætte sig på bagepapir.
Når chokoladerne har helt sat sig, pyntes de evt. med lidt guldspray og toppes med den kandiseret ingefær uden for meget sirup.
Alternativt kan man også forme marcipankugler og placere ingefæren i midten.