Spansk Tortilla
- 3 mellemstørrelse kartofler
- 1 løg
- 6 æg
- 2-3 spsk olivenolie
- 1 lille tsk fint salt
Skær kartofler i tynde skiver og løg i mindre stykker
Varm en pande med lidt olie og steg kartofler og løg i 20-30 minutter eller til det er mørt. Vend kartoflerne forsigtigt så de ikke knækker for meget. Slå æggene ud i en stor skål og pisk dem sammen med salten. Tilføj det stegte kartofler og løg, vend det rundt i æggeblandingen og kom det derefter tilbage på panden i en spsk olie mere. Lad nu kartoffelomeletten stege ved svag varme under låg i 20 minutter. Tjek om den er færdig ved at mærke om midten af æggemassen er fast. Læg en tallerken omvendt på panden og vend totillaen ud på den. Lad den køle lidt af inden den skæres ud i mindre stykker.
Kroketter med chorizo
- 150 gr chorizo
- 3 spsk olivenolie
- 1 dl mel
- 2 dl mælk
- 1 dl. Boullion
- 50 gr manchego (eller anden ost)
- 0,5 tsk salt
- Mel til panering
- 2 æg (sammenpisket)
- Rasp til panering
- Neutrla olie til stegning
Skær chorizoen i tern og steg den i en gryde ved lav varme i omkring 5 minutter eller til at en stor del af fedtet er smeltet. Fiks chorizo-stykkerne op og tilføj olivenolie og derefter melen. Pisk godt mens melblandingen nu steges godt med mellem-høj varme. Når melen er godt “stegt”, uden at være brændt på, tilføjes mælken og bouillonen lidt ad gangen mens der piskes. Når alt væsken er rør ud i dejen tilføjes, manchego, chorizostykker og salt. Så snart osten er smeltet ud i dejen er den klar til at køle af, enten en lille times tid i fryseren eller et par timer eller natten over på køl. Den nu kolde blandingen formes til små aflange kroketter, som først vendes i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst rasp. Steg elelr frituresteg kroketterne i rigeligt olie i omrking 3-4 minutter eller til de er gyldne. Tjek om olien er varm nok ved at se om det bruser når man lægger en kroket der i. Lad de færdigstegte kroketter dryppe af på en rist eller fedtsugende papir.
Tomatbrød (Pan con tomate)
- 1 flute eller andet brød
- 1 fed hvidløg
- 2 tomater
- Lidt salt
- Lidt olivenolie
Skær brød ud og rist det enten i ovnen eller på en rister til det bliver sprødt. Pil skallen af hvidløgsfedet og “riv” det på det ristede brød. Skær tomaterne over og riv dem på et rivejern. Fordel de revede tomater på brødet med hvidløg, drys med salt og olivenolie og server.
Stegte Padron
- 250 gr Padron
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 tsk Salt
Varm en pande godt op, når den er meget varm tilføjes olivenolie og derefter padrons. Steg dem ved høj varme i et par minutter og vend det flere gange undervejs.
Andre ting til tapasanretningen
- Oliven
- Saltede mandler
- Chorizo
- Serranoskinke
- Manchego