Congee er en salt risgrød men kan toppe med forskellige ting. Altså ikke at forveksle med den danske risengrød som sød og dessertagtig.

Opskrift til 4 personer

  • 200 gr jasminris 
  • 2 l. kyllingefond
  • 400 gr. Kyllingebryst
  • 3 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • Æg
  • Forårsløg (den grønne del)
  • Koriander 
  • Soya 
  • Frisk chili
  • Peanuts
  • Friskkværnet peber

Hæld ris og fond i en gryde og lad det simre under låg i 2-3 timer, det er så lang tid det tager før risene er kogt helt ud. (man kan også bruge en rest i forvejen kogte ris, så skal man bare ikke bruge lige så meget væske, man kan sagtens tilføje lidt undervejs, ind til man har den rette konsistens)

Hak hvidløget og steg kyllingen i lidt olie på en pande sammen med hvidløget, til den er gennemstegt. Riv den stegte kylling i strimler med en gaffel. Kog ægget i 6 minutter, så det bliver blødkogt. Pil ægget, hak forårsløg og chili.

Hæld risgrøden i skåle og og top med æg, kylling, forårsløg, koriander, peanuts, soya og peber.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg