Karameliseret Tempeh med nudler og peanutdressing

Opskrift til 4 portioner

  • 200 gr tempeh (alternativt kan man bruge fx kylling eller tofu)
  • 1 spsk friskrevet ingefær 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 tsk chiliflager 
  • 5 spsk sojasauce
  • 3 spsk sød chilisauce 
  • Ca. 1 dl neutral olie 

Riv ingefær og hvidløg og bland det sammen med soja, sød chilisauce og chiliflager. Skær tempehen i tynde skiver. Varm olien i en pande, steg eller friter thempehen ved middel-høj varme 3-4 minutter eller til den er gylden. Sigt olien fra den friterede tempeh, tilføj saucen og lad den koge ind og karamelisere med tempehen, det skal have et par minutter ved middel-høj varme (pas på det ikke brænder på).

Peanutsauce

  • 4 spsk peanutbutter (gerne crunchy) 
  • 1 fed hvidløg 
  • 2 spsk soya  
  • 5 spsk vand 
  • 1 tsk limesaft  
  • 1 knsp sukker

Riv, hak eller pres hvidløgsfeddene. Bland hvidløg med peanutbutter, soya, sukker og limesaft, tilsæt derefter vandet lidt af gangen til blandingen har en passende, cremet konsistent. 

  • 200 gr tørrede nudler (jeg bruger ægnudler)
  • 2 forårsløgs
  • 0,5 spidskål
  • 1 agurk 
  • Koriander 
  • Chiliflager 

Kog nudlerne i saltet vand efter pakkens anvisning. Skær agurken i halve skrå stykker. Snit spidskålen og forårsløgene fint. Anret de kogte nudler med tempehen, grøntsagerne, peanutsaucen, koriander og chiliflager. 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg