I Vietnam fik vi flere gange en form for “saml selv” måltid, som bestod af fade med fisk, grøntsager, nudler og rispapir, man så selv kunne bruge til at lave små ruller. Det er dog ikke helt det samme rispapir som man kan købe i Danmark. Man bruger typisk noget meget tyndt rispapir som ikke skal dyppes i vand eller noget, man lægger på et fugtigt stykke salat på, så det bliver blødt nok til at folde i hånden.

 

Friteret fisk

  • 1 Hel Tilapia fisk
  • Olie til fritering (Jeg brugte en wok, hvor hele fisken næsten kunne være i)
  • 1 dl peanuts (ristede og saltede eller “rå”)
  • 1 stort bundt forårsløg (toppene)
  • 2 spsk netral olie

Olien varmes til ca. 170-180 grader (eller til det syder når man fx stikker en tandstik i). Fisken skal have til den bliver sprød ca. 3-5 minutter på hver side. Skær forårsløgstoppende i mindre stykker. Rist peanuts sammen med forårsløg i olien på en pande til forårsløgene falder sammen og peanutsene får lidt farve.

Friske grøntsager og fyld

  • Salat (gerne store blade, dog ikke salat som fx iceberg)
  • Koriander
  • Mynte
  • Thai Basilikum
  • Koriander mandstro (saw tooth herb)
  • Kogte tynde risnudler
  • Tyndt rispapir (alternativt kan man bare servere store salat blade som man kan “pakke”)

Skyld salaten lige inden servering uden at tørre den, (så den kan give fugt til rispapiret)

Dipping sauce

  • 4 spsk fiskesauce
  • 4 spsk limesaft
  • 1 tsk riseddike
  • 2-3 spsk sukker (gerne palmesukker)
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 finthakket rød chili (gerne stærk)

Bland alle ingredienserne og rør rundt til sukkeret er opløst.

Jeg afskælede fiskene, men man kan sagtens undlade at gøre det, da de bliver helt sprøde når de bliver friteret.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg