Havregrød med kardemomme

Opskrift til 2 portioner

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vand
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 knsp vaniljepulver 
  • 1 nip salt 

Kom alle ingredienserne til havregrøden i en gryde, giv det et opkog og lad simre under låg i omkring 10 min. ved svag varme. Anret og top med æblekompot og grofthakkede krydrede nødder.

Ristede, krydrede nødder

  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 nip salt 
  • 30 gr hasselnød
  • 30 gr mandler
  • 30 gr græskarkerner
  • 2 spsk flydende honning 

Bland honningen sammen med krydderierne, og derefter sammen med nødderne, så det er godt fordelt. Kom nødderne ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 gr. i 15 min. Lad dem køle helt af inden de hakkes groft og bruges som topping. 

Æblekompot

  • 3 æbler 
  • 3 spsk honning
  • 1/2 dl vand 
  • 1 knsp vaniljepulver 

Fjern kernehuset fra æblerne og evt. også skrællen. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem sammen med de andre ingredienser i en gryde og lade det koge ved lav varme i 10-15 min, eller til æblerne er så udkogte som man gerne vil have dem. 

Share

One Reply to “Havregrød med æblekompot og krydrede nødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg