Havregrød med banan og kakao

Opskrift til 1 portion

  • 1 dl grov valsede havregryn
  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 moden banan (nu mere moden den er, jo sødere bliver grøden)
  • 0.5-1 spsk kakaopulver
  • 1 nip salt
  • evt. lidt vaniljeessens eller sukker

skær bananen i skiver, kom alle ingredienserne i en gryde. Giv det et opkog og lad det simre under låg ved svag varme i 10 minutter, rør evt. rundt en gang i mellem.

Hvis grøden stadig er for tynd efter 10 minutter, kan man lade den stå lidt længere under låg.

Toppings

  • 0,5 banan
  • 1 spsk peanutbutter
  • Kakaonips

Skær bananen i skiver, top grøden med banan, peanutbutter og kakaonips.

Hvis man ikke er så meget til banan og peanutbutter, kan man toppe den med hvad man ellers godt kan lide, det kunne f. eks. være æblekompot og nødder som her, eller friske figner, dadelsirup og tahin som her.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg

Hejsa. Mit navn er Mia, jeg er en madglad pige på 19 år. Ja, jeg kan godt lide at bage, men jeg er mindst ligeså vild med at lave mad. Jeg håber at kunne inspirere dig med mine opskrifter og rejseguides.