Brændte mandler er rigtig nemt at lave selv, der skal få ingredienser til, og det tager ikke lang tid at lave. I denne opskrift har jeg tilføjet kanel og vanilje for at give lidt ekstra god smag, men det kan sagtens udelades.

Brændte mandler

  • 250 gr mandler 
  • 200 gr sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk stødt kanel 
  • 1 tsk vaniljesukker

Bland alle ingredienserne i en pande med høje kanter. Sæt panden ved høj varme mens der røres rundt, til at alt vandet er fordampet og sukken krystallisere. Nu skal sukkeret smelte, det gøres ved at skrue ned til middel varme og røre rundt i mens. Når tilpas meget af sukkeret er smeltet og mandlerne ligner brændte mandler hældes mandlerne ud på et stykke bagepapir, brug en palet til at sprede dem ud så de ikke hænger for meget sammen. Når de er helt afkølede brækkes mandlerne fra hinanden.

Opbevar de afkølede brændte mandler i en luftet beholder, så de ikke klistrer sammen.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg