Havregrød med kardemomme
Opskrift til 2 portioner
- 2 dl havregryn
- 4 dl vand
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 knsp vaniljepulver
- 1 nip salt
Kom alle ingredienserne til havregrøden i en gryde, giv det et opkog og lad simre under låg i omkring 10 min. ved svag varme. Anret og top med æblekompot og grofthakkede krydrede nødder.
Ristede, krydrede nødder
- 1 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 knsp vaniljepulver
- 1 nip salt
- 30 gr hasselnød
- 30 gr mandler
- 30 gr græskarkerner
- 2 spsk flydende honning
Bland honningen sammen med krydderierne, og derefter sammen med nødderne, så det er godt fordelt. Kom nødderne ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 gr. i 15 min. Lad dem køle helt af inden de hakkes groft og bruges som topping.
Æblekompot
- 3 æbler
- 3 spsk honning
- 1/2 dl vand
- 1 knsp vaniljepulver
Fjern kernehuset fra æblerne og evt. også skrællen. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem sammen med de andre ingredienser i en gryde og lade det koge ved lav varme i 10-15 min, eller til æblerne er så udkogte som man gerne vil have dem.
One Reply to “Havregrød med æblekompot og krydrede nødder”