Hjemmelavede kammerjunker

  • 2 dl mel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 nip salt
  • 0,5 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 1 (stort) æg
  • 50 g smør

Bland først mel, bagepulver, salt, kardemomme og sukker i en skål. Smelt smøret i en gryde eller i microbølgeovnen. Tilsæt smeltet smør og æg til de tørre ingredienser og rør dejen sammen. Dejen skal ikke æltes. Når dejen er samlet formes den til til små kugler på størrelse med en stor pebernød. Dejklumperne pladseres på bageplader med bagepapir og trykkes lidt flade med fingrene, bag kammerjunkerne i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i 12-15 minutter, eller til de er gylne og helt tørre. Lad kammerjunkerne køle helt af inden de serveres på koldskålen.

Koldskål

  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk sukker 
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 0,5 citron (Skal og saft)
  • 0,5 liter tykmælk
  • 0,5 liter kærnemælk

Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt derefter tykmælk, kærnemælk og citron saft og skal. Rør det godt sammen og server med friske jordbær og kammerjunker.

I steden for kammerjunker kan man også servere med granola, fx denne honningristede granola.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg