Spinatpandekager er rigtig gode at servere til aftensmad med den slags fyld du bedst kan lide, det kan for eksempel være bønner, kylling, bagte eller friske grøntsager. Hvis man laver opskriften til aftensmad, kan du jo lave lidt ekstra og gemme dem til en lækker morgenmad, server dem sammen med scrambleæg, spinat og chorizo.
Udover at pandekagerne er rigtig gode til morgenmad eller brunch, kan de også sagtens bruges til frokost eller på madpakken.
Spinatpandekager
Opskrift til 10 stk.
- 250 gr optøet spinat
- 3 æg
- 3 dl mel (hvedemel eller grovere mel)
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie (fx. olivenolie)
- 1,5 dl mælk
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til dejen er blevet helt grøn og der ikke er flere store stykker spinat.
Steg pandekagerne kort tid på hver side, på en varm og tør pande, fordel dejen på panden hver gang, så pandekagerne ikke bliver for tykke.
Man kan også lave små spinat blinis, enten med blendet eller hele stykker spinat.
Morgenmad til 1 person
- 2 store spinatpandekager
- 2 æg
- 2 spsk mælk
- 1 håndfuld frisk spinat (eller 1-2 kugler optøet helbladet spinat)
- 6-8 skiver chorizo
- Salt og peber
Pisk æg og mælk sammen og tilsæt salt og peber. Steg evt. chorizoen på en tør pande så fedtet smelter. Når pølserne er færdige tages de af panden og æggene steges i chorizofedtet, hvis man vælger ikke at stege chorizoen kan man bruge en spsk olie eller smør.
Varm spinaten på en pande, varm også pandekagerne og server det hele sammen, krydder evt. med ektra salt og peber.