Små blinis som kan serveres som en lille appatizer eller forret. Man kan også sagtens lave pandekagerne i større størrelse og spise dem som et helt måltid.

Spinatblinis

  • 300 gr spinat (fx optøet helbladet spinat)
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl hvedemel
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Olie eller smør til stegning

Pisk alle ingredienser, undtagen spinaten, sammen. Tilsæt vandet fra den optøede spinat, eller steg frisk spinat kort på panden, så det falder sammen. Tilføj derefter spinaten og lad dejen hvile i mindst 10 min, gerne længere. Steg de små pandekager i blinis størrelse på en middelvarm pande med olie eller smør et par minutter på hver side.

For at få en lidt anden udgave af pandekagerne, kan man også blende det hele sammen, så spinaten bliver blendet ud i dejen og pandekagerne derfor bliver grønne.

Anretning af blinisene

  • Spinatblinis
  • Røget laks
  • Ricotta
  • Evt. hakket persille

Anret blinisene og top dem med røget laks og ricotta, pynt evt. med persille. Kom gerne ricottaen i en sprøjtepose for at gøre det nemmere at anrette.

Share

3 Replies to “Spinatblinis med røget laks og ricotta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg