Disse klassiske vietnamesiske sommeruller eller forårsruller serveres på næsten alle restauranter og gadekøkkener i Vietnam, både Hanoi, Saigon og Hoi An. Du kan servere dem som et let måltid, en forret eller ved siden af en anden vietnamesisk ret, som nudelsalat med forårsruller, nuddelsupper eller Bahn Xeo (vietnamesiske pandekager).
Friske forårsruller
- Rispapir
- Kogte risnudler
- Kogte rejer (frosne rå vietnamesiske rejer kogt i 1 min i kogende vand)
- Skiver af stegt svinekød
- Salat
- Krydderurter (fx. koriander, thai basilikum og mynte)
- Bønnespirer
- Forårsløg (grønne toppe)
Dyp kort et stykke rispapir i koldt vand (det skal ikke ligge i vandet og blive blødt) læg papiret på bordet, læg nudler, krydderurter, bønnespirer, svinekød og bønnespirer aflangt i kanten af rispapiret, rul rispapiret halvvejs og fold kanterne ind, læg rejer og forårsløg på det sidste stykke af rispapiret og rul forårsrullen (se billed længere nede)
Peanut sauce
- 2 spsk peanutbutter
- 4 spsk lys soya
- 1 spsk østersauce
- 0,5 spsk sesamolie
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk sukker
- 1 spsk ris eddike
- 1 chili (fint hakket)
- 2 fed hvidløg (fint hakket)
- 1 tsk majsstivelse + 1 dl vand
Bland alle ingredienserne i en gryde, pisk indtil der ikke er nogle klumper, giv saucen et opkog mens der piskes eller røres rundt. Lad saucen køle af inden den serveres til forårsrullerne.
Udover at vi spiste rigtig mange friske forårsruller da vi var i Vietnam, lærte vi også at lave dem, da vi var på cooking class i Hoi An.
One Reply to “Vietnamesiske forårsruller med peanutsauce”