Vietnam har virkelig meget utrolig lækker mad at byde på og det er ikke svært at finde små autentiske streetfood boder/restauranter. Noget af det som er nemmest at finde er nudelsupper, nudelretter, sandwich (bahn mi) og generelt kan man sige at det er friske og lette retter med masser af grønt.

Pho i hanoi

Her er den nok mest populære suppe, nemlig Pho, som vist i øvrigt også er Vietnams nationalret. Suppen serveres med kylling eller oksekød.

Streetfood i Hanoi

Bun Cha

Bun Cha er nok en af mine yndlingsretter fra Hanoi. Den består af: friterede forårsroller med krabbe, svinekød og glasnudler, grillede mini “frikadeller” og svinekød serveret i fiskesovs-baseret suppe. Derudover bliver retten serveret med risnudler og masser af friske grøntsager og urter.

Bun Cha er en ret fra Nordvietnam, som vi derfor ikke rigtig fandt hverken i Hoi An eller Saigon. Det er primært en frokostret og flere af streetfood-stederne hvor de serverer Bun Cha var lukkede om aftenen.

Bun Cha
Bun Cha
Bun Cha

Morgentur ved Hoan Kiem søen

En anden fin autentisk oplevelse er at gå en morgentur en tidlig morgen ved 6 tiden, en tur rundt om eller ved Hoan Kiem Søen. Vi gik forbi denne store plads fyldt med liv og mennesker, nogle lavede tai chi med vifter, andre zumba, dans og morgengymnastik, alle grupper hørte pussigt nok hver sin meget forskellige form for musik, altsammen med udsigt over søen.

Hoan Kiem søen

Det var bestemt ikke altid lige nemt at kommunikere med folk når man ikke kan tale sammen, så må man jo bare prøve sig frem, og pege lidt på nogle ting. Her endte det heldigt efter bare at have peget på hvad en af de andre fik at spise, uden vi overhoved vidste hvad vi havde bestilt. Det var en nudelret med glasnudel-agtige nudler, vandspinat, friteret tofu, ristede løg og en form for sauce.

Hanoi er fyldt med små og store markeder, vi besøgte også en del, jeg synes at markeder er en rigtig fin lokal oplevelser, hvis man altså lader være med at besøge de turistede markeder, som der jo selvfølgelig også findes.

Cho Hom Market

Vi besøgte blandt andet “Cho Hom Makret” som er et mellem-stort market med lidt af hvert både grøntsager, kød, tøj og køkkenudstyr.

Cho Hom Market

Long bien market

Long Bien Marked er et gigantisk marked, beliggende under broen Long Bien, hvor de landmand kommer om natten og sætter op (de begynder ca. klokken 01:00, så man kan også besøge det om aftenen) Det lukker omkring solopgang ved 6 tiden. Så det er vidst hvad man kan tale meget først på dagen, alternativt kan man jo også besøge det om aftenen.

Det er engro marked, altså primært for restauranter og forretninger, der bliver derfor handlet i meget store portioner. Det lykkedes os at få købt en del frugt til vores togtur til Hoi An, det var lidt svært at købe, da ingen talte den mindste smule engelsk og de ikke normalt sælger små portioner, men kun engro. Vi prøvede os frem, pegede lidt på nogle frugter og gav nogle penge, nogle gange lykkedes det, andre gange ikke.

Man var ikke i tvivl om at det var hektisk hverdag for de lokale, folk har meget travlt og man skal da passe lidt på for ikke at blive kørt ned.

Det var en fed, lokal og meget anderledes oplevelse. Vi boede ikke så lang der fra, vi gik derfor hjem og så hvordan byen langsom vågnede.

Long bien market
Long bien market

Vietnamesisk kaffe

Det er ikke svært at finde små kaffebarer i vietnam, de er over det hele. Vi drak mest traditionel iskaffe, men vi fik også prøvet eeg-coffee et par gange. Den består af stærk kaffe og luftig, sød ægge snaps, den bliver enten serveret kold eller varm (ofte i et vandbad). De lyder måske lidt underligt, men det smagte faktisk rigtig fint, der var bare en mere creme og sød for for kaffe. Her fik eeg-coffee og iskaffe på en lille kaffebar med udsigt ud over søen.

eeg coffee i hanoi
Hoan Kiem søen
Share

7 Replies to “Guide til Hanoi”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg