Hvidløgsmarineret Kylling
- 4 kyllingebryster
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk oliven olie
- 1-2 spsk pesto (grøn eller rød)
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- evt. 2 spsk finthakket persille
Hak hvidløgsfedene fint eller pres dem i en hvisløgspresser. Bland hvidløget med pesto, salt, olie, evt. finthakket persille og friskkværnet peber. Skær kyllingebrysterne i mindre fileter 2-3 stykker per bryst. Kom marinaden på kødet, fx i en plastikpose og lad det marinere på køl i mindst 2 timer eller evt. natten over. Steg eller grill kyllingen 3-5 min. på hver side ved middelhøj varme til den lige præcis er gennemstegt. Lad kyllingen hvile lidt inden den skæres i mindre stykker.
Soltørret tomathummus
- 1 glas soltørret tomat i olie (omkring 300 gr. inkl. olie)
- 3 spsk tomatpure
- evt. 1 spsk chilisauce
- 600 gr kogte kikærter
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- 2-3 dl vand eller olie
Kom alle ingredienserne i en blender, foodprocessor eller minihakker, blend til en blød og ensartet hummus, justér evt. konsistensen med mere vand. Smag til med salt og evt. chilisauce.
Samling af bagels
- Hvidløgsmarineret kylling
- Hummus med soltørret tomat
- Store tomater i skiver
- Salatblade fx hjertesalat
- Bagels (hjemmebagte grovbagels)
3 Replies to “Bagels med hvidløgsmarineret kylling”