Ægnudler er i princippet det samme som italiensk pasta. De er lavet på præcis samme måde, det er bare variationen i tykkelse og bredde på nudlerne/pastaen. Farven på nudlerne afhænger selvfølgelig af hvor gule blommer de æg man bruger har, men hvis man gerne vil have sine nudler lidt mere gule kan man erstatte det ene hele æg med 3 æggeblommer.
Hjemmelavede ægnudler
Opskrift til nudler til 4 personer
- 4 hele æg
- 5 dl mel
Bland først ingredienserne, ælt dejen i 5 minutter. Pak dejen ind film eller en plastikpose og lad den hvile 20-30 minutter ved sturetemperatur. Skær dejen i mindre stykker og rul den ud til ønskede tykkelse på en pastamaskine og derefter enten til smalle nudler eller brede nudler, man kan enten “skære” dem på pastamaskinen, eller rulle/folde dem sammen skære dem ud i den bredde man ønsker.
Hvis nudlerne ikke skal bruges lige med det samme kan man drysse og vende dem med lidt mel, så de ikke klistrer sammen. Kog nudlerne i 1-2 minutter i saltet vand.
Hvis man vil lave fuldkornsnudler, kan man skifte halvdelen af melet ud med fuldkornsmel.
Ægnudler bruges til mange asiatiske retter, blandt andet den nord-thailanske Khao Soi Hvis man vil lave en mere japansk nudelsuppe kan man i stedet lave ramen nudler.
Hvilken type mel bruger du?
Her har jeg faktisk brugt helt normalt hvedemel, men det er også rigtig godt at bruge fx tipo00