Kyllingeburger med paneret kylling
Opskrift på 4 burgere
- 4 burgerbolle (gerne hjemmelavede)
- 400 gr kyllingebryst
- 100 gr mel
- 2 tsk papirka
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 100 gr rasp
- Neutral olie til stegning
- Chili mayo (gerne hjemmelavet)
- 1 Hjertesalat
- 2 store tomater
- 8 skiver bacon
Skær eller “bank” kyllingekødet ud i 4 passende flade stykker. Bland mel, salt og paprika i en dyb tallerken, i en anden dyb tallerken piskes æggene sammen med en gaffel. i en tredje dyb tallerken hældes raspen ud i. Vend først de flade kyllingestykker i det krydrede mel, derefter i de sammenpiskede æg og til sidst i raspen. Varm neutral olie i en pande (eller gryde, hvis man vil fritere dem), når olien er godt varm tilføjes den panerede kylling som steges 3-4 minutter på hver side, eller til den er gylden. Tag kyllingen op og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle eller viskestykke.
Steg baconen til den er sprød, enten på panden, i oven eller mikrobølgeovnen. Skær tomaterne i skiver og lun burgerbollerne i ovnen. Saml burgerne med chilimayo, salat, tomat, paneret kylling og stegt bacon.