
Burgerboller
Opskrift til 10 store burgerboller (eller ca. 30 små til sliders)
- 25 gr gær
- 3,5 dl lunkent vand
- 2 spsk sukker
- 10 gr salt
- 2 æg
- 700 gr mel
- 100 gr blødt smør
- 1 sammenpisket æg til pensling + lidt olie til formning af bollerne
- Sesamfrø
Opløs gæren i vandet, tilsæt sukker, æg og salt. Tilsæt derefter melen og ælt dejen i 5 min. Tilføj derefter den bløde smør og ælt 5 min. mere. Lad dejen hæve overdækket i 1 time ved stuetemperatur.
Kom en lille smule olie på hænderne, form bollerne. Pladser dem på bageplader med bagepapir, læg med så de har god plads til at hæve, så de ikke vokser sammen.
Lad nu bollerne efterhæve i 1 time. Derefter pensles bollerne med et sammenpisket æg og drysses evt. med sesam.
Bag bollerne ved 240 gr. i omkring 12 minutter. (eller 8-10 minutter hvis det er ministørrelse)

2 Replies to “Burgerboller”