Hummus kan jo bruges til så mange forskellige ting, her er den serveret på rugbrødschips som en snack. Persillehummus kan også bruges som spread på brød i madpandekager eller ovenpå en salat.
Hummus med persille
- 1 stor håndfuld persille
- 1 dl olivenolie (udskift evt. halvdelen med vand)
- 1 fed hvidløg
- 50 gr parmasanost
- 0,5 dl pinjekerner eller solsikkekerner
- 1 tsk salt
- 300 gr kogte kikærter
Skær parmasanosten i mindre stykker, kom alle ingredienser, undtagen kikærter i en blender eller minihakker og blend det til en fin pesto, tilsæt kikærterne og blend til en passende konsistes, tilføj evt. lidt ekstra olie eller vand hvis hummusen skal være tyndere.
Hummus kan også laves i mange andre smagvariationer, prøv fx hummus med ærter eller tomat
Rugbrødschips
- Tynde skiver rugbrød
- Olie
- Salt
Fordel meget tynde skiver rugbrød på en bageplade med bagepapir, pensel evt. med olie og drys med salt, bag dem i ovnen ved 175 grader til de bliver helt sprøde.
Når de er afkølede kan de toppes med hummus og pyntes med flager af parmasanost.
One Reply to “Persillehummus med rugbrødschips”