Jeg elsker det meste mad fra det vietnamesiske køkken, især en frisk nudelsalat som denne. Jeg kan også godt lide at prøve og eksperimentere med at lave mad og retter vi fik i Vietnam.
Syltede gulerødder og kinaradise
- 1 stor gulerod
- 1/4 kinaradise
- 1 dl sukker
- 1,5 dl eddike (gerne riseddike)
- 1 tsk salt
- 1 dl vand
Skær grøntsagerne i stave eller julienne. Giv sukker, salt, eddike og vand et opkog og hæld det over de snittede grøntsager.
Vietnamesisk dressing
- Saft fra 1 lime
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk lys soya
- 2 fed finthakket hvidløg
- 2 bird eye chili (finthakket)
- 2 tsk palmesukker (finthakket)
Bland alle ingredienserne.
Vietnamesiske forårsruller med svine- og krabbekød
Opskrift til ca. 16 forårsruller
- 400 gr hakket svinekød
- 50 gr glasnudler
- 130 gr krabbekød (en dåse)
- 2 asiatiske skalotteløg
- 2 spsk soya
- 1 tsk salt
- 1 dl fintsnittet kål
- 1 æg
- Rispapir
- Olie til stegning
Udblød nudlerne i lunkent vand i ca. 10 minutter. Hæld vandet fra og klip nudlerne i mindre stykker. Bland alle ingredienser til farsen godt sammen. Kom en smule vand på rispapiret, et stykke af gangen, kom fyld på og rul forårsrullerne. Friter forårruller til at de bliver gyldne.
Samlet nudelsalat
- Vietnamesiske forårsruller med svin og krabbe
- Tynde risnudler
- Urter (fx koriander, thai basilikum og mynte)
- Bønnespirer
- Salat (fx romaine eller hjertesalat)
- Sylted gulerod og kinaradise
- Vietnamesisk dressing
Kog nudlerne og køl dem af i koldt vand. Læg nudlerne i bunden af skålen. Top med de andre ingredienser og hæld dressingen over salaten, top evt. med lidt ekstra chili.
One Reply to “Vietnamesisk nudelsalat med forårsruller”