Glasnudelsalat:
- 100 gr glasnudler
- 1 agurk
- 3 gulerødder
- 100 gr Sukkerærter
- 1-2 spsk fiskesauce
- 1 tsk palmesukker
- 1 lime (saften)
- evt. finthakket frisk chili (til dressingen)
- Peanuts
Kog glasnudlerne (eller læg dem i blød i lunkent vand i 10 min og kog dem kortere, ca 2-3 min). Skær eller riv agurk og gulerødder i lange tynde strimler, snit sukkerærter. Bland først dressingen sammen og derefter vendes den med glasnudler og grønt. Server med groft hakkede peanuts på toppen.
Asiatiske kødboller:
- 200 gr hakket svinekød
- 200 gr hakket oksekød
- 1 tsk korianderfrø (hel)
- 0,5 tsk spidskommen (hel)
- 0,5 tsk chiliflager
- 3 spsk lys soya
- 1 spsk fiskesauce
- 0,5 tsk salt
- 2 spsk sesamfrø
- 1 æg
Rist de hele korianderfrø og spidskommen på en tør pande, og knus krydderierne. Bland alle ingredienserne til farsen og lad den gerne hvile i 15 minutter på køl. Form små kødboller og kog dem i en gryde med vand eller steg dem på en pande med olie.
Marinade til stegning:
- 1 spsk lys soya
- 1 spsk fiskesauce
- 1 spsk østersauce
- 1 spsk palmesukker (eller rørsukker)
- 1 tsk tamarin pure
- 0,5 tsk mørk soya
- 2 tsk sesamfrø
Kom alle ingredienserne på en pande og steg kødbollerne i blandingen, til det meste af væsken er fordampet. Kom kødbollerne på små spyd og server.