Glasnudelsalat: 

  • 100 gr glasnudler
  • 1 agurk
  • 3 gulerødder
  • 100 gr Sukkerærter
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk palmesukker
  • 1 lime (saften)
  • evt. finthakket frisk chili (til dressingen)
  • Peanuts

Kog glasnudlerne (eller læg dem i blød i lunkent vand i 10 min og kog dem kortere, ca 2-3 min). Skær eller riv agurk og gulerødder i lange tynde strimler, snit sukkerærter. Bland først dressingen sammen og derefter vendes den med glasnudler og grønt. Server med groft hakkede peanuts på toppen.

Asiatiske kødboller: 

  • 200 gr hakket svinekød
  • 200 gr hakket oksekød
  • 1 tsk korianderfrø (hel)
  • 0,5 tsk spidskommen (hel)
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 3 spsk lys soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • 0,5 tsk salt
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 æg

Rist de hele korianderfrø og spidskommen på en tør pande, og knus krydderierne. Bland alle ingredienserne til farsen og lad den gerne hvile i 15 minutter på køl. Form små kødboller og kog dem i en gryde med vand eller steg dem på en pande med olie.

Marinade til stegning:

  • 1 spsk lys soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk østersauce
  • 1 spsk palmesukker (eller rørsukker)
  • 1 tsk tamarin pure
  • 0,5 tsk mørk soya
  • 2 tsk sesamfrø

Kom alle ingredienserne på en pande og steg kødbollerne i blandingen, til det meste af væsken er fordampet. Kom kødbollerne på små spyd og server.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Relaterede indlæg